Výbor pro rozvoj doporučil realizaci bezbariérových opatření

Výbor pro rozvoj města Nová Paka podpořil na svém prvním letošním zasedání podněty Života bez bariér, o.s. týkající se bezbariérových úprav některých objektů na území města. 

  1. V prvním podnětu upozornilo sdružení na objekt hřbitovní kaple Panny Marie Bolestné, který je pro osoby s omezenou pohyblivostí jen velice těžko přístupný. Život bez bariér přístupnost objektu podrobně zmapoval a ve spolupráci s panem projektantem Birtuse předložil členům Výboru pro rozvoj návrhy možných bezbariérových úprav spolu s informacemi o možných zdrojích jejich financování. Návrhy možných bezbariérových řešení spolu s informacemi o přístupnosti objektu jsou ke stažení zde.
  2. V druhém podnětu, z října minulého roku, vybízel Život bez bariér, o.s. k řešení přístupnosti provozoven sídlících v objektu na Masarykově nám., č.p. 6, ve kterých jsou nabízeny služby určené pro širokou veřejnost. Podrobné informace o tomto podnětu můžete nalézt zde.

Výbor pro rozvoj na svém zasedání dne 27. 1. 2014 učinil následující doporučení:

  • Bod č. 1. Oprava dlažby na Masarykově náměstí před domy čp. 6 až 8

Usnesení: Výbor doporučuje opravu dlažby a obrubníků na Masarykově náměstí před domy čp. 6 až 8, včetně zajištění zlepšení přístupnosti těchto objektů.

  • Bod č. 4. Mapování bezbariérovosti – kaplička

U: Výbor doporučuje připravit projekt celkové revitalizace kaple Panny Marie Sedmibolestné a jejího okolí.

Celý zápis ze zasedání Výboru si můžete přečíst zde

Život bez bariér doufá, že doporučení Výboru budou uvedena v život, a je za tímto účelem připraven přispět svými zkušenostmi a konzultovat se zástupci a pracovníky města připravované návrhy a podklady. 

Štítky: