Za sportem a zábavou do Polska

Dne 3.6.2014 se zástupci a klienti sociálních služeb Života bez bariér, o.s. zúčastnili na pozvání partnerů z Polského svazu nevidomých v Dzierżoniowie tradičního Pikniku Dolnoslaského.

Den plný sportu a zábavy se konal ve sportovním areálu OSIR v polském Dzierżoniowie. Všichni polští a naši sportovci si měli možnost vyzkoušet disciplíny zaměřené na osoby se zrakovým postižením, např. slepecká dráha, hmatová zkouška, běh mezi kuželkami s páskou na očích atd. Odměnou byl dobrý oběd a drobné ceny pro všechny zúčastněné.
Milým překvapením odpoledního programu byla kulturní vložka polských partnerů, kteří pro nás připravili a zazpívali českou píseň. Což je opravdu velká motivace i pro nás. My jsme všem přítomným zarecitovali české básničky a přidali cyklus českých písniček.

Tešíme se na další setkání na blížícím se benefičním festivalu Klášter žije, který se koná v Pace již 14. června a poté na divadelním festivalu osob se zdravotním postižením Hraní bez hranic - Granie bez granic, který sdružení připravuje na 16. září do novopackého Městského kulturního střediska. 

 

Akce se uskutečnila v rámci mikroprojektu "Aktivně bez hranic", podpořeného z Fondu mikroprojektů Euroregionu Glacensis.