Září 2024 na Denním stacionáři B (Lady Club a Gentleman Club)

Krásné počasí na začátku září nám umožnilo strávit pěkné odpoledne na Dni sociálních služeb, který pořádala organizace Život bez bariér, z.ú. ve spolupráci s městem Nová Paka. Užili jsme si kulturní program plný zajímavých vystoupení, včetně koncertu místní rodačky, Evy Matějovské.
Vyrazili jsme do Dvora Králové na výstavu kamenů, minerálů a polodrahokamů, kde si klienti mohli zakoupit i drobné dárky a občerstvení.  Naše další kroky vedly tento měsíc do Turnova na výstavu českých granátů. Cestou jsme si prohlédli Sedmihorky, zříceninu hradu Trosky a Český ráj.  Zastavili jsme se také v cukrárně na kávu a sladký zákusek.
Významnou akcí bylo tento měsíc společné grilování na terase, kde se již tradičně sešli uživatelé se svými rodinnými příslušníky i pracovníky Života bez bariér.
Vzhledem k aktuálnímu dění v České republice jsme i my sledovali povodně, které nastaly po velkých deštích v mnoha částech Čech i Moravy. Povídali jsme si o tom, jak se zachovat v případě takového nebezpečí a jak chránit sebe i svůj majetek.
Také v září jsme se věnovali zahrádce, malování, vzdělávání nebo cvičení.