Zimní hry Speciálních olympiád v Horní Malé Úpě

Ve dnech 6. 1. - 11. 1. 2019 se zázemím pro klienty denního stacionáře Života bez bariér, z. ú. stala Horní Malá Úpa. Téměř 300 účastníků z mnoha koutů ČR v těchto dnech soupeřilo v duchu fair play ve sjezdovém lyžování, běhu na lyžích i snowboardingu. Zahajovacího ceremoniálu se účastnili také významné osobnosti např. hejtman Královéhradeckého kraje, ředitel Krkonošského národního parku či starosta Malé Úpy.

Klienti denního stacionáře se olympiády účastnili již opakovaně a jaká byla atmosféra?

 "První dny jsme věnovali intenzivnímu tréninku a odpoledním procházkám krásnou zasněženou přírodou. Nechyběla ani zábava.  Hned první večer jsme zašli na disco a na pokojích hráli společenské hry. Klienti měli možnost účastnit se také doprovodného programu. Screeningové vyšetření očí specialisty bylo velmi lákavé. Všichni, kdo vyšetřením prošli, si odnesli krásné sluneční brýle nebo jinou odměnu.

Ve středu na trasách padesát a sto metrů závodilo na běžkách více než sto sportovců s největším hendikepem. Na startu byly všechny věkové kategorie, od malých dětí až po závodníky blížící se seniorskému věku. Všichni ze sebe vydali maximum a jejich úsilí přineslo ovoce v podobě medailí.

Naši sportovci domů přivezli zlato, stříbro, bronz a jiná ocenění. Medaile nejsou ale to jediné co si sportovci z Malé Úpy přivezli. Jsou to i spousty nových zážitků a nově navázaná přátelství."
Fotografie najdete v naší fotogalerii zde

Poděkování patří Nadaci Charty 77 - Konto bariéry, které v rámci projektu Sport bez bariér podpořila  finančním příspěvkem v částce 20.000,-Kč na úhradu účastnických poplatků zúčastněných klientů.