Červen na sociální rehabilitaci

Šestý měsíc v roce utekl jako voda. Uživatelé sociální rehabilitace se však stihli věnovat mnoha různým činnostem.

Procvičili si své mozkové funkce-pozornost, paměť i myšlení pomocí Sady pro skupinový kognitivní trénink.

Z vyprávění se dozvěděli, jak jedna naše uživatelka trávila pobyt v lázních. Při společné diskusi někteří povyprávěli i o svých vlastních zážitcích a zkušenostech.

8.6.2022 se konal měsíční kurz sociální rehabilitace na téma „Zdravé ovocné nápoje a jejich příprava“. Účastníci kurzu se dozvěděli mnoho užitečných informací a zároveň udělali něco pro své zdraví, a to chutným, rychlým a snadným způsobem.

Při pravidelných nácvicích vaření si vyzkoušeli ovládání různých kuchyňských spotřebičů. Například smoothie mixéru, kuchyňského robotu, elektrické pečící trouby, ručního šlehače anebo kráječe na chléb. A po konzumaci připravených dobrot, je také třeba pečovat o čistotu a pořádek v domácnosti. Procvičili si mytí a utírání nádobí, zametání podlahy, úklid lednice, zkontrolovali záruční doby potravin. Čistým ubrusem a pěkně upraveným stolem si umíme navodit příjemnou atmosféru.

Nezapomněli jsme se také postarat o kytičky a zahrádku na terase sociální rehabilitace.

Obsluha počítače a ovládání chytrého mobilního telefonu patří k pravidelné aktivitě našich uživatelů.

Připomněli jsme si vyplňování různých tiskopisů a důležitost vedení pořádku v osobních dokumentech. Uspořádat si své finance a mít přehled o svých příjmech a výdajích může pomoci vyhnout se zbytečným nepříjemnostem.

Začínají prázdniny, doba cestování a dovolených, tak si ve zdraví užívejme.

 

PřílohaVelikost
Image icon sr_cerven_2022_1.jpg639.01 KB