Červenec 2023 na Sociální rehabilitaci

Řeknu ti to, zrcadlo, jak mě to teď napadlo: červenec je v zemi zdejší vážně měsíc nejkrásnější.

Je tu čas dovolených, a proto se nás tento měsíc schází méně. Těšíme se na každého výletníka a s nadšením vzájemně sdílíme zajímavé zážitky a pozorně nasloucháme vyprávění našich uživatelů.
Společně pečujeme o naši venkovní zahrádku, kde jsme sklidili úrodu jahod. Nyní se nám začínají červenat různé odrůdy rajčat. V souboji o okurky bohužel zvítězili slimáci. Radost nám dělají různě barevné květiny a voňavé bylinky, o které se dělí celá naše banda v ŽBB.
Naše klienty rádi podporujeme, dle jejich zájmů a potřeb. Navštívili jsme kadeřnictví, procvičili si komunikaci s obsluhou v různých prodejnách. Vyzkoušeli jsme si, jak ušetřit finance využíváním věrnostních programů v obchodech pořízením zákaznické karty. Vyplnili jsme dotazník, podací lístek na poštu a také vyhledali potřebné informace na webových stránkách.
Udržujeme čistotu a pořádek v prostředí, ve kterém se pohybujeme. Pravidelně cvičíme, zpíváme písničky pro dobrou náladu, hrajeme hry na procvičení kognitivních funkcí, relaxujeme v našem krásném Rajském dvoře a chodíme na procházky po okolí. V lese u Farského rybníka jsme si nasbírali borůvky na koláč, prošli si naučnou stezku Paleoparku Balka. Naše kroky nás občas zavedly i do kavárny na kávičku, zákusek nebo zmrzlinu.
V tomto měsíci slavila svátek i narozeniny naše milá uživatelka Martinka. Společně jsme jí popřáli při malé oslavě.
Pokračujeme v práci na projektu Poznávání historie panovníků v Čechách. Volba padla na moravského knížete Mojmíra I.
Ve středu 19. 7. 2023 se na Sociální rehabilitaci konal měsíční kurz na téma "Správné hygienické návyky v letním období". Povídali jsme si o pravidelné osobní hygieně, zhlédli poučná videa, vyplnili test, křížovku a zahráli si pantomimu. Během kurzu nastala i zajímavá diskuse a padalo mnoho otázek. Dozvěděli jsme se, že správná osobní hygiena je důležitá pro naše zdraví a pohodu. Minimalizuje riziko infekcí a onemocnění a také působí příjemným dojmem na naše okolí. Povídání jsme si zpříjemnili voňavou kávou a borůvkovým koláčem.
Půlka léta je ještě před námi, tak si ho všichni pojďme pěkně užít.