Co se učí klienti sociální rehabilitace

Jak pomáháme v Životě bez bariér, z.ú. klientům služby sociální rehabilitace?

  • nacvičujeme s nimi činnosti nezbytné pro samostatný život - sebeobsluhu, komunikaci, organizaci času, navazování kontaktů, rozhodování se v běžných situacích
  • rozvojíme jejich specifické schopnosti a dovednosti na základě jejich přání a možností
  • motivujeme je k práci 
  • učíme je hájit jejich práva a zájmy při jednání s lékaři, s úředníky, s poskytovateli služeb a dalšími institucemi. 

V rámci služby navazují klienti kontakt s obdobně postiženými lidmi, kteří také sami „bojují“ s různými druhy zdravotního omezení a nejsou tudíž zatíženi předsudky vůči ostatním.

V tomto roce se klienti učí například: pracovat na počítači, pečovat o zahradu,

   

vařit či pracovat s keramickou hlínou,

   

a komunikaci s cizími lidmi a finanční gramotnost  si mohou vyzkoušet v rámci účasti na prodejních akcích 

Pro klienty je služba zdarma, neboť je součástí individuálního projektu „Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III“, který je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Pokud se i vy potýkáte se zdravotním postižením či duševním onemocněním, nezůstávejte sedět doma. Přijďte se podívat do Centra bez bariér v Nové Pace, jak sociální rehabilitace funguje, a uvidíte, že společně najdeme způsob, jak rozbít i váš „začarovaný kruh – bojím se, neumím, nejde to“.

Více informací o provozní době služby, cílových skupinách a pod, naleznete na www.zbb.cz/socialni-rehabilitace, na tel. 493 523 711, 727 952 639 a e-mail: sluzby@zbb.cz