Den otevřených dveří a předvánoční jarmark

Den otevřených dveří s předvánočním jarmarkem se stal pro Život bez bariér, z.ú. dlouholetou tradicí. V Centru bez bariér ve dnech 25. 11. - 26. 11. 2018 měla široká veřejnost možnost  zakoupit originální dárky z textilu, keramiky, nechyběly ani adventní věnce. Po oba dny měli návštěvníci příležitost prohlédnout si nádherně upravené prostory objektu laděné ve vánočním stylu.   "Jako na Hradě", takto s úsměvem zaměstnanci provázeli skupinky lidí po celém objektu, kde jsou v průběhu celého roku poskytovány sociální služby, nachází se  zde  chráněné dílny a půjčovna kompenzačních pomůcek.  Někteří se měli možnost  seznámit s projekty, které Život bez bariér, z.ú. zajišťuje. Velkým tématem je nyní  v řešení  Mobilita handicapovaných , bezbariérovost. Překvapením pro přítomné se stal vánoční strom splněných přání. Stačilo napsat vzkaz s přáním, pověsit na stromeček a kdoví?? Třeba se vyplní. V rámci Dne otevřených dveří navštívilo Centrum bez bariér mnoho novopačáků, ale zavítali lidé i z Prahy, od Jičína, Trutnova, Dvora Králové, ale i z České Skalice. Bylo příjemné se všemi pohovořit a představit činnost naší organizace. Bylo ctí přivítat i senátora Tomáše Czernina s manželkou. Zakončení dvoudenní akce bylo umocněno přítomností pastora Bohdana Čančíka, který modlitbou popřál Životu bez bariér jen to dobré. Aktivity a činnosti provozované ŽBB určitě smysl mají, což dokazuje email, který byl na adresu organizace odeslán a lze jej zveřejnit. Cituji:

„Pěkný podvečer z Horní Brusnice. Dnes ráno, jako každý den jsem si pustil rozhlas Hradec Králové, kde zmínili, že je dnes také otevřeno pro veřejnost Vaše centrum Život bez bariér v Nové Pace. Já jsem v Pace bydlel a tak jsme se s paní jeli podívat k Vám. Předem děkuji za prohlídku celého zázemí stacionáře a zejména za prodejní výstavu Vašich výrobků. Sám jsem podstoupil několika měsíční RHB v Hostinném a tak umím ocenit práci všech, kdo se stará o jakkoliv postižené. My jsme u Vás i nakoupili jak dětem tak sobě něco keramiky, adventní věnec, textilní výrobky a krásnou knihu o Paulánském klášteře. Věřte, že nyní když budu brát klíče z keramického věšáčku od Vás, vždy si uvědomím čí ruce jej vyrobily. Jen pro příště prosím by snad bylo dobré více propagace z města s nasměrováním, kdo Paku nezná - nepřijde. I my jsme nad krytým schodištěm ještě tápali. Tak pěkný Advent, Vánoce, Nový rok a poděkování všem kdo se stará a všem o které je staráno ve Vašem zařízení.“  S pozdravem Luděk Hruš, Milena Špůrová, Horní Brusnice.

Na závěr patří poděkování týmu lidí, kteří se podíleli na přípravách a městu Nová Paka, které se podílelo finančním příspěvkem.

Jitka Fučíková