Duben na sociální rehabilitaci

Duben má rád legraci, stále mění počasí. Chvíli svítí sluníčko, hned zas prší maličko.

„Historie panovníků v Čechách“ je název našeho celoročního projektu. V tomto měsíci si naši uživatelé zvolili jediného českého krále, který nepocházel z panovnické dynastie, Jiřího z Poděbrad. Knížky, učebnice, časopisy, brožury a internet pro nás byly zdrojem pro připomenutí znalostí, získání nových vědomostí a zajímavostí o tomto panovníkovi.
Procvičovali jsme si jemnou motoriku při zdobení velikonočních kraslic různými technikami. Mozkové funkce zase při hraní společenských her, řešení rébusů a vyplňování křížovek.
Věnujeme se vyplňování tiskopisů, hospodaření s penězi, obsluze PC a chytrých mobilních telefonů. Učíme se ovládat různé aplikace, např. internetové bankovnictví, nakupujeme místenky do veřejné dopravy, šetříme s věrnostními programy.
Pravidelně podporujeme soběstačnost a samostatnost našich uživatelů v péči o domácnost, vlastní osobu a obstarávání osobních záležitostí.
Při pravidelných procházkách jsme se nezapomněli připojit k celorepublikové akci Ukliďme Česko a vraceli se s taškami plnými odpadků. Cestou jsme se zastavili u staveniště na Podlevíně, kde vzniká areál Paleoparku Balka.
V půlce měsíce přišel čas na ochutnávku utopenců, které pro nás naložil za asistence ostatních uživatelů p. Miroslav. Nálev se povedl a tak jsme si všichni velmi pochutnali.
19.4.2023 se konal měsíční kurz sociální rehabilitace „ Kytičky – množení, řízkování, sadba“. Na účastníky čekalo pohoštění. Ořechová placka s čokoládovou polevou, čaj a různé druhy kávy. Uživatelé nejprve shlédli videa o pěstování afrikánů, rajčat a jejich vyštipování, o množení muškátů  řízkováním. Během kurzu jsme si navzájem předali i vlastní zkušenosti se zahradničením a mnozí se pochlubili svými úspěchy. Každý si z připravených sazenic vybral rostlinku, která se mu líbila a sám si ji zasadil. Domů si zájemci odnášeli vlastnoručně sázené muškáty, afrikány, vánoční kaktusy, fialky, kolopejky a rajčata, o které se už bude starat každý sám.
V dubnu slavila narozeniny naše uživatelka Klárka. Společně jsme jí popřáli mnoho lásky, štěstí a pevné zdraví. Zazpívali jsme si veselé písničky za doprovodu kytary a připili si rychlými špunty. Tak na zdraví, nám všem !!!

 

PřílohaVelikost
Image icon duben_na_sr.jpg469.29 KB