Kurz - "Deskové a jiné společenské hry"

Dne  21. srpna 2024 se konal na Sociální rehabilitaci pravidelný měsíční kurz. Tentokrát na téma "Deskové a jiné společenské hry". Účastníci kurzu dorazili pozitivně naladěni a s úsměvem na tváři.
Nejprve jsme si pověděli, že jedním z největších kouzel společenských her je jejich schopnost spojovat lidi. Je to způsob, jak strávit čas s rodinou a přáteli. Společenské hry přispívají k rozvoji dovedností, strategického myšlení, plánování a rozhodování. Učí nás předvídat, zvažovat rizika a vyvíjet taktiku. Společenské hry jsou velmi populární a těší se velkému zájmu hráčů.
Při probíhající diskuzi uživatelé zavzpomínali na oblíbené hry z dětství a mnozí se podělili o své zážitky. Nezapomněli jsme si připomenout zásady chování fair play - uznám, že soupeř je lepší, po hře mu podám ruku, vzdám mu tím čest. Vítězství není důvodem k nadřazenosti. I poražený zaslouží uznání, není terčem posměchu. Hra má rovné podmínky pro všechny hráče.
Pro uživatele bylo připraveno mnoho různých her, které jsme si postupně představili. Zanedlouho se již tvořily skupinky hráčů a začala veselá zábava. Zahráli jsme si Domino, Double, Scrabble, karty, oblíbenou hru Člověče, nezlob se! Využili jsme i sadu her pro kognitivní trénink, skládali Tangramy, puzzle a jiné.
Prožili jsme společně krásné dopoledne, plné komunikace, smíchu i napětí a také jsme se pohostili moučníkem z cukety a dobrou kávou.