Kurz - "Vytváříme podzimní dekorace"

Ve středu 16. října 2024 se na Sociální rehabilitaci konal pravidelný měsíční kurz. Tentokrát na téma „Vytváříme podzimní dekorace“.
Společné setkání jsme zahájili srdečným přivítáním všech účastníků. Při ochutnávce jablečného závinu a voňavé kávy jsme představili dvě podzimní dekorace, které sloužily jako předloha pro dnešní tvorbu. 
K jejich výrobě jsme využili širokou škálu přírodních materiálů, jako jsou šišky, bukvice, žaludy, hlína, mech, vlašské ořechy a jejich skořápky, šnečí ulity, větvičky a barevné listí. Kromě toho jsme měli připravené i další pomůcky, například keramické hrnky, špejle, dřevěné korálky, jutové provázky, lepidlo, filc, fixy a tavnou pistoli.
Uživatelé se s nadšením pustili do tvoření. Z listů si vyrobili skřítky s barevnými čepičkami a do hrnků aranžovali podzimní dekorace, které zdobili muchomůrkami ze skořápek vlašských ořechů.
Během výroby dekorací si každý procvičil svou představivost, trpělivost i zručnost. Strávili jsme společně krásné dopoledne, vzájemně si pomáhali a na závěr zhodnotili naše výtvory.  V milé a přátelské atmosféře nám čas rychle utekl a všichni se už těšíme na další kurz.