Listopad na sociální rehabilitaci

Tento měsíc jsme se opět věnovali pravidelným aktivitám. Nácvikům péče o domácnost, o vlastní osobu, oblasti vzdělávání, práce, financí a různých zájmů našich uživatelů.
 Zábavnou formou si procvičujeme mozkové funkce, jemnou motoriku, fyzickou kondici a společenskou komunikaci.
Při dramaterapii jsme si vyzkoušeli, jak jednat při zařizování různých záležitostí na úřadech.
Uživatelé se pečlivě starají o naše akvárium s rybkami. Druhou středu v měsíci máme vždy zvířátkový den. Tentokrát jsme si vybrali ježka. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavostí o této funící bodlinové kuličce.
Navštívili jsme SŠGS v Nové Pace, kde probíhal den otevřených dveří. Školou nás provedl milý pan učitel. Měli jsme možnost obdivovat nádherné výtvory žáků a posedět u kafíčka s ochutnávkou jejich cukroví.
Procvičili jsme si i laminování, skartování, práci na PC a chytrých mobilních telefonech.
Vyrobili jsme si z tvrdédo pečiva strouhanku, ukuchtili rybí pomazánku.
Vrcholily přípravy na předvánoční jarmark. Připravili jsme s našimi uživateli mnoho krásných výrobků do našeho nového obchůdku v ŽBB a vyzdobili prostory.
Při strojení vánočního stromečku, jehož ozdoby si naši uživatelé sami vytvořili jsme okusili i vánoční atmosféru.
16.11.2022 se konal měsíční kurz „Pečeme vánoční cukroví“. Uživatelé se s nadšením pustili do díla. Vše se dařilo, mletí ořechů, příprava těst, výroba vanilkových rohlíčků a strojkového kokosového cukroví se povedla. Po práci nás čekala sladká odměna a voňavá kávička.
20.-21. se v ŽBB konal „Předvánoční jarmark“ a tak v pondělí měli naši uživatelé příležitost popovídat si s návštěvníky, kteří k nám zavítali.  Společně jsme si prohlédli náš obchůdek, jenž byl při této akci slavnostně otevřen.
V úterý 29. jsme s uživateli vyrazili na prodejní trh v Hradci Králové, který pro své zaměstnance konal  ČEZ. Nabízeli jsme zde výrobky sociální rehabilitace, stacionáře a chráněných dílen-keramické a šicí. Společně jsme si den pěkně užili.

PřílohaVelikost
Image icon _sr_listopad_2022.jpg487.85 KB