Městská knihovna, F. F. Procházky 70, Nová Paka

 Městská knihovna

 ul. F.F. Procházky 70

 

Částečně přístupný objekt

      

Vstup a interiér

Objekt se nachází ve svahu a lze se k němu dostat dvěma přístupovými cestami. První přístup, zdola, je bariérový vedoucí z ulice F. Procházky přes kaskádu schodů (6x  +5 schodů) na podestu, z níž vede dlážděný nájezd (podélný sklon - 15 %) ústící ze strany do podloubí, které vede po celé přední straně objektu.  Druhý přístup, shora, vede z Tyršovi ulice po nerovném nakloněném terénu z dlažebních kostek (sklon max. - 18 %) a ze strany ústí opět do podloubí objektu. Do objektu se vstupuje dvoukřídlými dveřmi (šířka hlavního křídla 90cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř a jsou umístěny v nice (šířka 165 cm, hloubka 23 cm). Po levé straně vstupních dveří je umístěna zvonková signalizace (výška 142 cm). U dveří je práh (výška 3 cm). Následuje prostorné zádveří (šířka 403 cm, hloubka 330 cm), které je zakončeno dvoukřídlými dveřmi (2x 78 cm) otevíranými mechanicky směrem do interiéru. V interiéru je možný bezbariérový pohyb a nachází se zde stoly pro veřejnost (podjezd výška 70 cm),  pult služeb pro dospělé(výška 91 cm) a pro děti (výška 78 cm) bez podjezdu.

Hygienické zázemí

K dispozici je jedna nepřístupná společná toaleta. Z předsíně (šířka 190 cm, hloubka 117 cm; umyvadlo; fukar na ruce), do které se vstupuje jednokřídlými dveřmi (šířka 75 cm) otevíranými mechanicky směrem dovnitř, se vchází do kabiny (šířka 90 cm, hloubka 190 cm) jednokřídlými dveřmi (šířka 60 cm) otevíranými mechanicky směrem do kabiny.

Parkování

Parkovat je možné v ulici nad objektem (cca 6 parkovacích míst) a v ulici F. F. Procházky (cca 6 parkovacích míst), kde je omezené parkování na 1 hodinu. Parkovací místa pro držitele průkazu ZTP nejsou vyhrazena.

Fotodokumentace ke stažení zde

Další informace na knihovna.munovapaka.cz

 


Realizaci projektu podpořilo: