Na ZŠ v Husitské ulici jsme byli na besedách "Prevence proti úrazům"

Během listopadu jsme ve třech termínech 8., 10., 16. 11.2016 navštívili Základní školu v Husitské ulici v Nové Pace, kde se konaly už po několikáté besedy na téma "Prevence proti úrazům".

Během besed, se vystřídalo více než 100 žáků z druhých, čtvrtých a pátých tříd. Žáky jsme seznámili jak se žije s různými handicapy a už to byla nevidomá lektorka Růženka nebo vozíčkář Jirka s Maruškou. Žáky velmi zaujali kompenzační pomůcky, které sebou lektoři dovezli od vozíků chodítek, drobných pomůcek až po pomůcky pro nevidomé jako je hůl, color, hladinku atd.

Žáci ze všech tříd byli velmi zvídavé a pořád se chtěli ptát na otázky, které je zajímaly jak z pracovního nebo soukromého života. Dost se také zamýšleli nad různými situacemi ze života jak se vlastně do obchodu? Jak řešíte chodníky? Spíte na vozíku? Můžete běhat, lyžovat? Co by jste chtěla dělat, kdyby jste nebyla na vozíku? Dost často vás potkáme, nechodíte do bazénu? Co vlastně vidíte? Pamatujete si co jste viděla naposledy? A spousta dalších, kdyby nám to čas dovolil mohli bychom tam být o hodiny déle.

Významem těchto besed je především prevence a diskutování o zdraví. Myslíme si, že žáci si odnesli spoustu poučení, rad o životě s handicapem.

Děkujeme za pozvání a za vstřícný přístup

I vy se můžete zapojit do debat se zdravotně postiženými, či se zúčastnit některé z dalších aktivit, které jsme pro žáky a studenty připravili, jako je školení finanční gramotnosti, či rukodělné dílny. Naši aktuální nabídku naleznete zde

Realizaci projektu v roce 2014 podpořilo Ministerstvo zdravotnictví ČR.