Olympiádový pobyt v kempu Pecka 2023

Vše sbaleno, uživatelé denního stacionáře oddělení A i B  a personál byli natěšení a připraveni včas, před budovou ŽBB.Letní Olympijský pobyt sponzorovaný Nadací Charta 77 je odstartován:
Počasí je objednáno, pohonné hmoty, energie načerpány, koláče napečené,stan připraven, křesla naložená, nálada sbalena včetně veškerého vybavení pro aktivity, zábavu i přípravu večeří a občerstvení,….prostě hlavně ať je raději všeho více, než méně..

Dopoledne probíhalo zahájení Olympiády na terase u Kláštera Denního stacionáře. Zahájení proběhlo jako na opravdové Olympiádě, zapálení Olympijské svíčky a představení všech Olympijských kruhů. Zaměstnanci měli připravené Olympijské disciplíny. Všichni naši uživatelé si užili různé Olympijské disciplíny. Nechyběly medajle, ocenění všech sportovců (našich uživatelů). Každý z našich uživatelů byl vítězem a poražený nebyl nikdo.

Do Kempu jsme přijeli ve tři hodiny odpoledne. Vybalili jsme si nezbytné věci a šli jsme na procházku po areálu. Odpoledne nás trochu potrápil letní deštík, ale to nebránilo odpolednímu posezení u dobré kávy s napečenými dobrůtkami. Navečer jsme si opekli špekáčky na grilu a nikomu nevadila umaštěná pusa a  ruce …

Docela rozmanitá komunita se rozložila do tří krásných  chatek v krásném prostředí podhradí hradu Pecka,na který byl krásný, leč trochu zamračený výhled. Stejně krásný byl pohled do průzračné vody modrého bazénu s vodou.

Každý den ráno byla  rozcvička  a po snídani jsme zkoušeli různé  pohybové hry. Běhali jsme podle čísel a písmen, které jsme nakreslili křídami na zem. Také jsme skákali panáka a házeli míče do krabice. Po obědě, přišla na řadu procházka na náměstí co cukrárny. Po návratu do kempu jsme se zúčastnili na muzikohraní pod vedením zkušené lektorky Moniky, kde jsme poznali a vyzkoušeli jsme si různorodé nástroje: tibetské mísy, šamanské bubínky, drnkací léčebné nástroje. Poté následovalo hledání pokladu. Počasí bylo proměnlivé. Takže to zatím na koupání v bazénu nevypadalo. Večer jsme si u chatek udělali diskotéku.

Další den jsme zkoušeli hrát přetahovanou s lanem a stavěli jsme z písku hrady. Protože bylo venku krásně a teplo, tak jsme se konečně šli osvěžit do bazénu. Po obědě proběhlo závěrečné dekorování všech sportovců (našich uživatelů ),  tombola, dárky, předání diplomů.

Všichni odjížděli  spokojeni, s úsměvem  na tváři a s pocitem Olympijských vítězů.