Poděkování zaměstnancům, klientům, podporovatelům a všem, kteří spolupracují se Životem bez bariér, z. ú.

Kořínky malého stromečku se jménem Život bez bariér byly zasazeny v roce 2004, kmen sílil, větve postupně rostly, košatily se a to jsme mi zaměstnanci. Někdy nějaká větvička uschne, zlomí se, ovšem místo ní vyroste nová, která postupně sílí. Čím je strom mohutnější, má delší kořeny a dobře vzrostlé větve je stabilní.

Listy na stromech se bez větví a kmene neobejdou. Těmi lístečky jsou uživatelé sociálních služeb, zájemci o kompenzační pomůcky, ubytovaní, odběratelé. Jsou jich desítky, stovky, snad tisíce. Pravdou je, že postupně opadají, ale příští rok se objeví další, košatější. Každý strom potřebuje k životu vodu, slunce, světlo. Tím jsou naši podporovatelé, partneři, dárci a lidi co pomáhají. Čím je příznivější klima, tím se stromu lépe daří.

Každý strom musí mít zázemí a musí být chráněn. Centrum Klášter v Nové Pace je tím místem, kde strom má šanci dosáhnout velikosti a nemusí se obávat, že snad bude pokácen.

Dobře vyrostlý strom dokáže chránit před okolním světem, před prudkým světlem, před větrem, deštěm a to si myslím, že Život bez bariér je a dokáže nabídnout útočiště  těm, kteří potřebují klid, pohodu, zázemí, naději.

Děkuji za milá přání ve formě psaných PF, emailů, telefonických přání, podporu, prostě z celého srdce děkuji všem, na které nyní myslím a věřte mi, je jich strašně moc. Budeme se těšit na spolupráci v roce 2021.

Jitka Fučíková, ředitelka