Prosinec 2023 na Sociální rehabilitaci

V prosinci jsou vánoce, přesně jednou po roce.
Za prosincem končí rok, do nového už jen krok.

V tomto měsíci jsme se opět věnovali nácvikům mnoha různých aktivit :
 - vyhrnování sněhu v areálu ŽBB
 - zpracování tvrdého pečiva na strouhanku
 - trénink kognitivních funkcí formou her
 - příprava jednoduchého občerstvení
 - péče o domácnost, žehlení, kontrola a třídění potravin

 - vyřizování úředních záležitostí
 - kontaktu se společenským prostředím
Pravidelně si naši uživatelé plnili své individuální plány, každý dle svých potřeb.
Zúčastnili jsme se výletu na zámek Hrádek u Nechanic. Dále společné akce služeb ŽBB „Mikulášská nadílka“ na Denním stacionáři. V Barokním sále ŽBB jsme si zase zazpívali vánoční koledy za doprovodu kytar, flétny, zvonkohry a dalších hudebních nástrojů.
Ve středu 6.12.2023 se konal na Sociální rehabilitaci pravidelný měsíční kurz. Tentokrát na téma TVOŘÍME VÁNOČNÍ DEKORACE.
Poslední kurz tohoto roku probíhal ve vánoční atmosféře. S našimi uživateli jsme se přivítali za doprovodu vánočních písní. U kávy a malého pohoštění jsme se seznámili s programem kurzu. Představili si materiál, se kterým budeme pracovat, vysvětlili postup a připomněli bezpečnou manipulaci s nůžkami a tavnou pistolí. Nadšeně jsme se pustili do tvoření. K výrobě vánočních dekorací jsme využili šišky, oříšky, korálky, přízi různých barev, stuhy a třpytivé drobnosti. Uživatelé obkreslovali a vystřihovali podle šablon stromečky z kartónu. Z příze vyráběli malinké čepičky a vousy pro skřítky. Pomocí tavné pistole zdobili své výrobky drobnými dekoracemi. Vzájemně si pomáhali, radili a hodnotili své výtvory. Na stole se hromadili krásné vánoční dekorace. Každý se rád pochlubil ostatním svým kouskem. Někdo si výrobek nechal pro sebe, jiný ho použije jako dárek pro své blízké.
13.12.2023 jsme se s našimi uživateli rozloučili při závěrečném „Vánočním posezení“. Připomněli jsme si vánoční zvyky a tradice, některé si i vyzkoušeli. Zazpívali si koledy, předali vánoční dárečky. Popovídali si u krásně prostřeného stolu plného vánočních dobrot. Při vánoční náladě nechyběl ani tanec. Společně jsme si užili veselý den a vzájemně si popřáli vše dobré v roce 2024.