Prosinec na sociální rehabilitaci

Tento měsíc jsme se opět věnovali pravidelným aktivitám. Nácvikům péče o domácnost, o vlastní osobu, oblasti vzdělávání, práce, financí a různých zájmů našich uživatelů.
Zábavnou formou si procvičujeme mozkové funkce, jemnou motoriku, fyzickou kondici a společenskou komunikaci.
Osvojujeme si i laminování, skartování, práci na PC a chytrých mobilních telefonech.

Napekli jsme další druh cukroví, tentokrát šlehačkové.
Uživatelé se pečlivě starají o naše akvárium s rybkami.
Při dramaterapii jsme si vyzkoušeli, jak jednat při zařizování různých záležitostí na úřadech.
7.12. se konal měsíční kurz „Aranžujeme vánoční dekorace a balíme dárky“. Každý účastník si nazdobil svůj malý vánoční stromeček, který mu jistě doma dělal radost celé vánoční svátky. Kdo měl zájem, vyzkoušel si různé metody, jak zajímavým způsobem zabalit vánoční dárky. Poslech vánočních koled, voňavá kávička, čaj, meruňková placka a cukroví nám zpříjemnilo naše vánoční tvoření.
14.12. jsme se na Sociální rehabilitaci sešli k "Vánočnímu posezení". Uživatelům jsme připravili bohaté pohoštění. Štrůdl, chlebíčky, jednohubky, cukroví, něco slaného na chroupání, kávičku, čaj a džus. Povídali jsme si o vánočních tradicích, zvycích, společně jsme si zazpívali vánoční koledy. Každý nám povyprávěl jaké tradice doma dodržují, jaký dárek by rád našel pod stromečkem a co si přeje do nového roku. Rozkrojili jsme si jablíčka, pustili lodičky ze skořápek po vodě, hodili střevícem přes hlavu. Společně jsme se podívali na pohádku, kterou si uživatelé vybrali. Rozloučili

PřílohaVelikost
Image icon sr_prosinec_2022.jpg513.33 KB