Regionální setkání vozíčkářů v Nové Pace

Česká asociace paraplegiků - CZEPA spolu s občanským  sdružením Život bez bariér uspořádala dne 2. 8. 2013 regionální setkání vozíčkářů. Tato pravidelná setkání představují pro vozíčkáře a všechny, kteří jim poskytují potřebné služby a péči, jednu z nejdůležitějších forem získávání nových informací. Díky prezentacím firem Patron Bohemia a.s., Genny mobility, Teleflex Medical s.r.o., IROA-HDC s.r.o., projektu PROvozejky a organizace Ligy vozíčkářů, jejíž prezentace byla věnována využití asistenčních psů, získali účastníci akce informace důležité pro zlepšování kvality života osob odkázaných na invalidní vozík.  

Občanské sdružení Život bez bariér, v jehož prostorách se akce konala, nabídlo jejím účastníkům prezentaci zaměřenou na jednotlivé služby a činnosti, které nabízí osobám se zdravotním postižením a seniorům. Prezentace byla doplněna prodejem výrobků zdravotně postižených, jež sdružení zaměstnává již od roku 2005.  

V průběhu odpoledne měli účastníci akce také možnost prohlédnout si jednotlivé objekty areálu sdružení, mezi něž patří budova Centra bez bariér, objekt denního stacionáře, či bývalá hlavní budova novopackého klášterního areálu, který od roku 2006 občanské sdružení postupně upravuje pro potřeby zdravotně postižených a seniorů. Zájemcům byly také předvedeny některé z dopravních a stavebních prostředků sdružení, např. bagr s ručním řízením, speciální dodávka uzpůsobená pro řidiče na elektrickém vozíku a některé speciálně upravené kompenzační pomůcky. Součástí setkání bylo společné cvičení osob na vozíku s overballem, přístrojové měření rozložení tlaku na vozíku a workschop na téma: Co nás a vás nejvíce trápí, co vás zajímá. 

Příjemné odpoledne bylo zakončeno tombolou a malým občerstvením.