Říjen na sociální rehabilitaci

Naše služba pomáhá s řešením nepříznivé sociální situace zejména v oblasti práce, bydlení, vzdělávání, péče o vlastní osobu, péči o domácnost, financí a ochrany práv a zájmů.
Tento měsíc jsme se opět věnovali mnoha různým činnostem.

- úklidu kuchyňky, mytí a otírání nádobí, úklidu lednic a vytřídění prošlých potravin, odvápnění rychlovarných konvic, péči o myčku nádobí a mikrovlnné trouby, otírání prachu, zametání podlahy, třídění odpadů, žehlení prádla, péči o květiny, krmení rybiček, čištění obuvi.
 - připravili jsme zdravou mrkvovou pomazánku, ze které jsme vyrobili jednohubky ozdobené rajčátky vypěstovanými na naší zahrádce na terase ŽBB.
- tvoříme výrobky z různých materiálů pro náš nový obchůdek v ŽBB. Vyrábíme   jmenovky na dárky, vánoční dekorace, vonné svíčky, hračky pro pejsky, levandulové škapulíře, ozdobné dózy, prostírání a záložky.
 - pravidelným cvičením a procházkami si udržujeme dobrou kondici
- zpíváním, hrou na africké bubny Djembe, tvořením a hraním společenských her si procvičujeme mozkové závity, kognitivní funkce i jemnou motoriku.
- společně jsme si zavzpomínali na dětství při prohlížení donesených fotografií a vyslechli si komentář u dalšího alba z numismatické sbírky našeho uživatele, tentokrát s mincemi
- seznámili jsme se s novým uživatelem, který se velmi rychle začlenil do našeho kolektivu 
- navštívili jsme akci "Senioři, nedejte se!" pořádanou MÚ Nová Paka ve spolupráci s Policií ČR. Shlédli jsme divadlo zaměřené proti majetkové kriminalitě a podvodům (telefonickým, internetovým). Promluvil k nám i přítomný policejní preventista a zodpověděl veškeré dotazy.
- dne 19.10.2022 se konal měsíční kurz "Výroba ubrouskovou metodou", kde si účastníci vyrobili ozdobnou dózu. Při tvoření si každý procvičil svou představivost, trpělivost i zručnost. Užili jsme si milou společnost a mnozí i vzájemně nabízenou pomoc. Posezení jsme si zpříjemnili voňavou kávičkou a malým pohoštěním. Uživatelé si popovídali a došlo i na hodnocení svých výtvorů. Kurz nám velice utekl a pro zájem uživatelů jsme se domluvili, že si tuto aktivitu rádi zopakujeme.
 

PřílohaVelikost
Image icon sr_rijen_2022.jpg543.12 KB