Srpen 2024 na Sociální rehabilitaci

V tomto měsíci jsme se s našimi uživateli věnovali mnoha činnostem. Práce s počítačem, ovládání chytrých mobilních telefonů, obsluze domácích spotřebičů, péči o domácnost, vaření hlavních chodů a pečení koláčů. Nezapomněli jsme na procvičování paměti, vyřídili jsme několik úředních i osobních záležitostí, připomněli si hospodaření s financemi a domácí rozpočet. Pravidelně jsme sledovali dění ve světě i u nás doma. Velkým tématem se tentokrát stala Olympiáda 2024 v Paříži a ke konci měsíce i Paralympiáda.
Během srpna jsme upekli cuketový koláč, ke svačině připravili krupicovou kaši a k obědu jsme uvařili fazolový guláš s rýží a rizoto. Nácviky vaření jsou pravidelnou a oblíbenou činností našich uživatelů. K tomu nám slouží zkušební kuchyňka, o kterou pečujeme. Na přípravu jídel využíváme suroviny, které jsme získali od Potravinové banky Hradec
Králové, z. s.
S klienty jsme se opět věnovali našemu projektu "Historie panovníků v Čechách". Tentokrát si vybrali Soběslava II.
7. srpna jsme se zúčastnili Filmového setkání, v barokním sále se promítal film Asterix a Obelix Olympijské hry.
21. srpna se konal pravidelný měsíční kurz - tentokrát "Deskové a jiné společenské hry“. Prožili jsme společně krásné dopoledne plné komunikace, smíchu i napětí. 
28. srpna se naši uživatelé účastnili společné akce sociálních služeb ŽBB, z.ú. "Desetiboj domácích prací“. Zábavnou formou jsme  si připomněli různé druhy aktivit spojené s péčí o domácnost.
Na každého účastníka čekala sladká odměna a diplom za úspěšné plnění úkolů.
Skončili prázdniny a čas dovolených, začíná nový školní rok. Jistě si v září ještě užijeme krásné slunečné počasí a mnoho venkovních aktivit.