Srpen na sociální rehabilitaci

Na sociální rehabilitaci si naši uživatelé upevňují své schopnosti každý podle svého individuálního plánu.
Práce s počítačem, ovládání chytrého mobilního telefonu, procvičování paměti, péče o domácnost, obsluha spotřebičů, úhledné psaní hůlkovým písmem, vyplňování tiskopisů apod.
Naučili jsme se, jak nainstalovat mobilní aplikaci, jakou je věrnostní systém obchodního řetězce, kde uživatelé pravidelně nakupují. Jak ovládat bezdrátová sluchátka, nebo komunikovat pomocí aplikace Messenger.
Formou nácviků jsme si tento měsíc upekli rebarborový koláč, švestkovou buchtu s tvarohem, vyzkoušeli si připravit původní maďarské smažené placky z kynutého těsta čili Langoše a také oblíbené tousty. Zvládli jsme sestavit i finanční rozpočet potřebných surovin. Nácviky vaření jsou pravidelnou a oblíbenou činností našich uživatelů. K tomu nám slouží zkušební kuchyňka o kterou pravidelně pečujeme.
Pomohli jsme splnit přání jedné naší uživatelce. Nevěřila, že by zvládla někdy upéci kynuté povidlové buchty. Ráno si přivstala a jako správná hospodyňka se pustila do díla. Postupně se přidávali i ostatní uživatelé a dílo se podařilo.
Posezení na naší slunné terase spojené s povídáním je činnost, která nás vždy těší. V milé společnosti, kde má každý prostor vyjádřit své názory je nám dobře. Společně jsme zde oslavili svátek naší uživatelky Klárky, která se pochlubila dárkem, ze kterého měla velkou radost.
Ve středu 17.8.2022 se u nás konal měsíční kurz "Péče o domácí mazlíčky v letních měsících". Dozvěděli jsme se, co bychom neměli opomínat, když se objeví vysoké teploty. Naši čtyřnozí přátelé často snášejí horké letní dny mnohem hůře, než my. Proto je nutné dodržovat pár zásad, jak o ně pečovat a tyto dny jim tak zpříjemnit.
Dne 23.8.2022 se naši uživatelé účastnili společné akce sociálních služeb ŽBB z.ú. "DESETIBOJ DOMÁCÍCH PRACÍ". Zábavnou formou si připomněli různé druhy aktivit spojené s péčí o domácnost.
Na každého účastníka čekala odměna a ocenění za úspěšné plnění úkolů.
Seznámili jsme se se zajímavou mapkou SOCHY NOVÉ PAKY, která nás velmi zaujala. Nejprve jsme se pokusili umístit fotografie soch do slepé mapy. A další den se vydali do terénu, abychom tato umělecká díla na vlastní oči poznali. Cestu jsme si zpříjemnili ochutnávkou zmrzliny.
Prázdniny a čas dovolených je sice za námi, my však máme v plánu několik výletů a venkovních aktivit. Přejeme všem krásné zářijové sluníčkové počasí.