Září na sociální rehabilitaci

Na začátku září jsme vyrazili na plánovaný pěší výlet k Farskému rybníku. Užili jsme si piknik v trávě, popovídali si a nakrmili kačenky. Cestou jsme se zastavili na dětském hřišti U Žáby a potěšili se prohlídkou ptačí voliéry s exotickým ptactvem. Počasí se vydařilo, a tak jsme si užili krásný sluníčkový den.
Tento měsíc jsme mezi sebe přivítali nového uživatele. Společné posezení, při kterém jsme se vzájemně poznali, bylo velmi příjemné.

14.9. se konal na sociální rehabilitaci kurz "Grilování na terase". Přestože nám tentokrát nevyšlo počasí, sešli jsme se v hojném počtu. Akce se zúčastnili i uživatelé Denního stacionáře, Gentleman a Lady clubu. Společné posezení jsme si užili a rádi mezi nás přivítali i rodinné příslušníky některých uživatelů. Pochutnali jsme si na vynikající krkovici, kterou nám připravil kolega Míra. Zelný salát, smetanový dresink, zapečenou zeleninu a štrůdl se zmrzlinou a šlehačkou nám s podporou pracovnic připravili naši šikovní uživatelé. Děkujeme všem za milou společnost a těšíme se na další akci v ŽBB.

Pondělí je den, kdy se pravidelně věnujeme péči o domácnost. Nezapomínáme si upevňovat své dovednosti, jak zvládat různé domácí práce. Například výměna použitého prádla, žehlení, péče o myčku, zalévání květin, péče o zahrádku, mytí nádobí, údržba čistoty v kuchyni, utírání prachu, srovnání pádla ve skříni, vyčištění bot apod.
Po práci si rádi poslechneme písničky dle přání uživatelů a popovídáme u dobré kávičky.
Pravidelně si procvičujeme mozkové závity. Luštíme křížovky a rébusy, hrajeme společenské hry, předčítáme si z knih a časopisů, zazpíváme si. Krmíme rybičky a s oblibou pozorujeme jejich vodní svět. Diskutujeme o aktuálním dění v naší republice i ve světě.Také jsme si prohlédli numismatickou sbírku našeho uživatele a vyslechli zajímavý komentář.

Podpora uživatelů při obstarávání osobních záležitostí patří do nabídky naší služby. Zajistili jsme nákup kompenzační pomůcky, zařídili schůzku u odborného lékaře, vyhledali autobusová spojení, vyjednali ubytování na víkendový pobyt.

Procvičujeme jemnou motoriku našich uživatelů. Tvoříme drobné výrobky, jejichž zakoupením můžete podpořit naši organizaci ŽBB z. ú. Tímto všechny zveme na Předvánoční jarmark a den otevřených dveří 20.- 21.11.2022.