12. Hry bez hranic v Nové Pace

V úterý 16. května 2017 jsme ve sportovní hale Základní školy Komenského v Nové Pace uspořádali již 12. ročník sportovních Her bez hranic, které jsou určeny dětem a studentům se zdravotním postižením, klientům sociálních služeb a seniorům z Královéhradeckého a Libereckého kraje.

Každým rokem se počet účastníků zvyšuje, ale letos můžeme skutečně zodpovědně prohlásit, že tento ročník byl co do účasti nejsilnější. Zasoutěžit si k nám přijelo 16 týmů, tj. 200 dětí a dospělých, které doprovázelo více než 50 učitelů, asistentů a dalších pracovníků.

Pro všechny sportu a soutěžení chtivé jsme připravili 13 soutěžních a 5 nesoutěžních disciplín, mezi kterými nechyběly např. jízdy zručnosti na elektrických tříkolkách, hod na šaška, boccia, ponožkové pexeso, poznávání předmětů po hmatu, šiškový trojboj, lovení zlaťáků a další dovednostní a vědomostní soutěže. Soutěžní dopoledne provázelo sluníčko, dobrá nálada a přátelská atmosféra, kterou se povedlo přenést i do fotografií, které si můžete prohlédnout níže.

Odměnou pro všechny týmy byly diplomy, medaile, vyrobené klienty a zaměstnanci Života bez bariér, a drobné dárky od sponzorů.

Akci jsme mohli uspořádat díky poctivé a obětavé práci zaměstnanců ŽBB a také díky podpoře Města Nová Paka a jsme rádi, že nás opět přišel pozdravit a dopoledne zahájit místostarosta p. Milan Pospíšil.

Děkujeme Základní škole Komenského v Nové Pace za pronájem sportovní haly, školní jídelně ZŠ Komenského za zajištění obědů a dobrovolníkům z Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické z Nové Paky, kteří trpělivě a ochotně pomáhali u jednotlivých disciplín a při úklidu po akci.

Děkujeme také sponzorům – Fontea, a.s. i Coca- Cola za nápoje pro účastníky a Adler Czech, a.s. za trička, čepice, batohy pro dobrovolníky a všechny soutěžíci.

Děkujeme také paní ředitelce z Mateřské školy Stará Paka za zapůjčení kostek pro jednu z disciplín.

Věříme, že se akce všem líbila a už nyní se těšíme, že se s řadou týmů potkáme na 13. ročníku Her bez hranic v r. 2018.