Hry bez hranic v Nové Pace

Dne 23. 5. 2018 se v areálu Centra klášter konala sportovní akce pod názvem Hry bez hranic. Tento ročník byl organizován pro menší počet účastníků a cílem bylo zajistit sportovní disciplíny přímo v prostorách organizace Život bez bariér. Důvodem bylo , aby účastníci měli možnost vidět zařízení, v kterém jsou  provozovány sociální služby, doplňkové aktivity a měli tak možnost tzv. nahlédnout "pod pokličku" naší neziskovky.

Akce se účastnilo téměř 140 účastníků z Nové Paky, Jaroměře, Hradce Králové, Janských Lázní. Velkým přínosem byla pomoc studentů tamního Gymnazia, kteří zajistili průběh jednotlivých sportovních disciplín (hmatovka, jízda zručnosti, házení na šaška, malování, myši, lov zlaťáků, cvičení na venkovních strojích a další.)

I když původně celá akce měla probíhat na venkovním prostranství a v parku, deštivé počasí nás překvapilo. Organizátoři  ale profesionálně zareagovali a veškerý průběh her byl přemístěn do objektu Centra bez bariér. Nadšení a  spokojenost zúčastněných byla opravdu bez hranic.

Hry bez hranic byť se poprvé konaly ve vlastních prostorách nás přesvědčili o dobré volbě. Bylo možno v průběhu dne ukázat účastníkům naše vlastní zázemí, činnosti. Našel se časový prostor pro výměnu informací, zkušeností a navázání nových kontaktů.

Poděkování patří celému týmu Života bez bariér, který se podílel na organizaci, poděkování patří místostarostovi města Nová Paka, který přijal pozvání. Velký dík náleží vedení Gymnazia Nová Paka, které uvolnilo studenty a studentky a pomohli s průběhem her. Fotografie z akce  svědčí o tom, že tento den jsme všichni opravdu užili.

Fotogalerii najdete zde

Akci podpořila nadace Agrofert
 
PřílohaVelikost
Image icon Hry bez hranic 2018194.98 KB
Image icon Hry bez hranic 2018_1180.44 KB