Mistrovství České republiky v cyklistice

16. mistrovství České republiky v cyklistice bylo dalším sportovním zážitkem pro uživatele našich sociálních služeb. Akce probíhala pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje, p. Oldřicha Bubeníčka. Pořadatelem bylo ČSMPS SK Parta Litoměřicko ve spolupráci s odborem školství, mládeže a tělovýchovy Ústeckého kraje.

Denního stacionáře Život bez bariér, o.s. se závodu zúčastnili dva uživatelé. V úterý 10.9 byl v 16. hodin odstartován silniční závod na 30 kilometrů. Už před startem začalo hustě pršet a déšť vydržel až do konce. Oba dva naši zástupci však i přes nepříznivé počasí závod dokončili. Trať vedla po oválu veslařského kanálu v Račicích, jehož jeden okruh měří 5 kilometrů. Druhý den byla na programu časovka na 5 kilometrů. Naši závodníci se velmi snažili, a ačkoliv to na stupně vítězů nestačilo, určitě jsme z této hezké akce neodjížděli jako poražení. 

Sportovní činnost klientů Života bez bariér, o.s podpořil v roce 2013 Liberecký kraj

Přečtěte si také o dalších zážitcích členů sportovního oddílu, které si odvezli z již proběhlých sportovních akcí, a také o výletech a exkurzích, které jsme zorganizovali pro uživatele sociálních služeb.