Únor na sociální rehabilitaci

„Únor bílý pole sílí“, povídala babička. Za komínem vítr kvílí, spěcháme do teplíčka.

V rámci projektu „Historie panovníků v Čechách“ si naši uživatelé pro tento měsíc zvolili šlechtice ze starobylého a slavného rodu Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic. Společně se pustili do vyhledávání informací a zajímavostí, předčítali z knih a brožur, luštili křížovku, tiskli si potřebné materiály a shlédli dostupné dokumenty. Ze získaných podkladů připravili tematickou nástěnku.
V únoru jsme mezi sebou přivítali nového uživatele, který nám na uvítanou donesl výbornou bábovku, kterou sám upekl. U její ochutnávky a dobré kávy se nám pěkně povídalo a seznamování proběhlo ve velmi příjemné atmosféře.
Opět jsme se věnovali nácvikům péče o domácnost a vlastní osobu, finanční gramotnosti, práce s počítačem a chytrým mobilním telefonem. Každý uživatel si plní dle svých potřeb svůj individuální plán.
Při výrobě masopustních masek, valentýnských a jarních dekorací jsme procvičovali jemnou motoriku. Pravidelně cvičíme, zpíváme a hrajeme hry pro podporu kognitivních funkcí.
8. 2. bylo v ŽBB pěkně veselo. Užili jsme si masopustní den plný zábavy, zpěvu, tance, soutěží a samozřejmě i dobrého pohoštění. Ochutnali jsme vynikající koláče, které upekl kolektiv Denního stacionáře. Od pana řezníka tlačenku s cibulí, chléb se sádlem a k obědu jitrničku s bramborem a zelíčkem.
15. 2. se konal měsíční kurz „Péče o pleť, líčení, účesy“. Účastníci si vyslechli přednášku, kde se dozvěděli, jaké existují druhy pleti a jak o ní správně pečovat vhodnými přípravky. Typy na líčení podle tvaru, velikosti a barvy očí. A jak vybrat ten správný účes, který vám bude slušet. Nezapomněli jsme ani na pány. Ti se dozvěděli, jak pečovat o svůj vzhled-pleť, vousy i vlasy. Kdo chtěl, měl možnost nechat si pleť vyčistit micelární vodou, nebo nanést pleťovou masku a poté denní ochranný krém. Jako bonus byl zájemcům aplikován regenerační a výživný přípravek na nehty. V průběhu kurzu jsme si všichni pochutnali na rybízovém koláči a voňavé kávě.
S našimi uživateli jsme byli pozváni na oslavu úctyhodných 91 narozenin pana Petra, který je uživatelem Gentleman Clubu. Velké gratulace, zpěv, tanec a posezení s pohoštěním bylo milým zpestřením pro všechny. Děkujeme.
Nezapomínáme ani na kondiční procházky. Jednu z nich jsme zakončili návštěvou a sladkou odměnou v kavárně u Ámose.