Beseda s paralympikem

beseda s paralympikem

Letos na paralympijských hrách v Londýně reprezentovalo Českou republiku 46 sportovců, kteří závodili v atletice, cyklistice v lukostřelbě, plavání, boccie a stolním tenise. Česká výprava získala 11 medailí.
Dne 29. 11. 2012 našim uživatelům Denního stacionáře, Sociální rehabilitace a také dětem ze Základní školy Brána ( kteří přijali naše pozvání do Centra bez bariér ), přijel o těchto hrách popovídat paralympik  David Vondráček. Tricyklista, který na těchto hrách získal bronzovou medaili. 

David nám povídal o svém životě a začátcích své kariéry i o svých úspěších  na mistrovství světa. V debatě odpověděl na všechny otázky. Přivezl nám ukázat svůj tricykl, medaile i proslulé olympijské holínky. Představil  nám i ostatní sporty, kterých se sám sice neúčastnil, ale kterým se věnují ostatní handicapovaní sportovci. Přiblížil nám vše také formou fotografií z letních i zimních paralympijských sportů. 
Beseda byla velmi  zajímavá a všichni jsme si odnesli spoustu informací. Davidovi ještě jednou mnohokrát děkujeme a přejeme mnoho dalších úspěchu jak ve sportu tak v životě.