Milí dárci…děkujeme

nejde to jinak, ale o pocity, které mám jako ředitelka neziskové organizace se musím podělit. Je leden 2021 a jako každý rok musím myslet na to, abychom zajistili čisté prostředí, materiál pro výrobu chráněných dílen, kancelářské potřeby pro administrativu, úklidové prostředky nebo vybavení pro činnost a aktivity klientů. Máme 43 zaměstnanců převážně se zdravotním postižením, 60 klientů, kteří dochází do sociálních služeb a hlavně máme 2 velké objekty, v kterých organizace sídlí.

Dnes se mi opravdu chtělo brečet, ale ne kvůli starostem i když těch je čím dál víc, ale z radosti. Totiž během několika dnů jsem podepisovala mnoho darovacích smluv. Štědrost dárců napříč celou Českou republikou je neuvěřitelná. Máme stálé dárce, kterých si nesmírně vážíme za to, že nám pravidelně darují desinfekce, úklidové prostředkya my tak i kdyby tzv.„ na chleba nebylo“ můžeme zajistit čisté prostory. Máme dárce, který nám ochotně zašle dle požadavků vybavení do kuchyní a naši klienti tak využívají veškeré moderní technologie doby a mohou vařit jako v restauraci nejlepší kategorie. Každý rok díky mnohé absurdní byrokracii spotřebujeme tolik kancelářského papíru, že „ naše lesy opravdu pláčou“ a proto jsem byla nadšená, že nás nový milý dárce obdaroval kancelářským zbožím. Papír do tiskáren, bloky, lepidla na papír jsou v době účetních závěrek velkým přínosem. V době pandemie a strašáka pod názvem COVID 19 se bez desinfekcí, rukavic, respirátorů, generátoru ozonu a dalších ochranných pomůcek nebo vybavení neobejdeme a naše klienty a pracovníky v sociálních službách neochráníme.

Našli se dárci, kteří ze dne na den vyslyšeli naše prosby a poslali potřebné. Máme na nějakou dobu vystaráno. To je úleva…věřte mi.

Doba je a bude všelijaká a mrzí mě, že právě tyto zprávy nelétají mediálním světem. České firmy, velkoobchody a drobní živnostníci jsou laskaví a dobří a za to jim patří velký dík. Mrzí mě, že naše organizace může vrátit všem přispěvatelům vděk jenom tam málo, že zveřejníme jména firem na našem webu, že dárcům poděkujeme, že na myslíme a ke konci roku se snažíme poslat pozdrav nebo malý drobný dárek z našich dílen. Vážení…..toto je Česká republika a lidé v ní, škoda že se o tom veřejně tolik nemluví.

Jitka Fučíková, ředitelka