Mistrovství České republiky v atletice 2013

Ve dnech  17.-18.5.2013 jsme se s 5 uživateli Denního stacionáře zúčastnili MČR v atletice, které pořádal Svaz mentálně postižených sportovců.

Mistrovství se tento rok konalo v Bílině u Teplic. Naši uživatelé se zúčastnili závodů v běhu na 100m a vrhu koulí a v obou těchto disciplínách byli velice úspěšní. Pro naše občanské sdružení získali celkem 5 medailí; 3 zlaté, 1 stříbrnou a 1 bronzovou. Z velikého úspěchu jsme se radovali všichni. K dalším disciplínám mistrovství patřily například: hod oštěpem, běh na 400m a  800m, skok do dálky a skok do výšky.

V letošním roce plánujeme s členy našeho sportovního oddílu opět pravidelně trénovat na letním stadionu v Nové Pace, abychom je pro příští mistrovství připravili také na závody v běhu na 400 a 800m.

Dlouhou cestu do Bíliny jsme si zpestřili dvěma výlety, konkrétně do Bílinského lázeňského parku a na skálu Bořeň, jejíž vrchol se nachází ve výšce 539m a nám se jej s klienty podařilo zdolat za necelou hodinu. Odměnou nám byl krásný výlet na okolní krajinu.

Sportovní činnost klientů Života bez bariér, o.s podpořil v roce 2013 Liberecký kraj

Přečtěte si také o dalších zážitcích členů sportovního oddílu, které si odvezli z již proběhlých sportovních akcí.