„Muzikohraní“ na Pecce

V pravidelných čtrnáctidenních intervalech probíhají v komunitním centru v Novopackém klášteře hudební setkávání s klienty denního stacionáře a  Lady club & Gentleman clubu.

V měsíci červnu se „Muzikohraní“ výjimečně konalo pro všechny účastníky bez omezení věku a postižení na letním pobytu v poklidném a příjemném prostředí kempu Pecka. I pro nové posluchače z řad klientů jiné sociální služby pod názvem Sociální rehabilitace byla tato aktivizační činnost příjemným zážitkem.

Náplň „Muzikohraní“ tvoří zpěv lidových písní za doprovodu kytary a hra klientů na rytmické hudební nástroje, rytmická hra na bubny Djembe za doprovodu spontánního zpěvu a různých přírodních rytmických hudebních nástrojů a hra na perkusní nástroje. Součástí „Muzikohraní“ s perkusními nástroji je mezi klienty služeb velice oblíbené relaxační „Muzikohraní“ s prvky muzikoterapie, příležitostně do náplně setkávání zahrnujeme spontánní tanec a protažení při reprodukované relaxační hudbě.

O tom, jaký vliv hudba na člověka má a jak tedy skutečně funguje se lektor přesvědčí při každém shledání. Největší odměnou je spokojený výraz a úsměvy ve tvářích, celkové zklidnění a harmonizace těla, přirozeně projevená radost, povznesení a uvolnění psychického napětí, projevení vlastních emocí. „…hudba je mocná čarodějka…“