Poděkování naší kolegyni Ilonce Hylmarové

Nejenom tímto článkem bychom chtěli všichni, zaměstnanci a klienti Života bez bariér, o.s., poděkovat naší kolegyni Ilonce Hylmarové za její podporu, loajalitu, empatii, skvělou práci, výborné nápady a trpělivost, zkrátka ze celou její téměř desetiletou práci pro sdružení, kterou se rozhodla ke konci dubna uzavřít.

Ilonko, děkujeme ti za tvoji obětavost a za mnoho milých společných pracovních i osobních zážitků, které si všichni poneseme dál, a přejeme ti vše dobré a hodně štěstí při realizaci tvých dalších plánů. 

Zaměstnanci a klienti ŽBB

Ilona začala pro sdružení pracovat pár měsíců po jeho založení, kdy prováděla terénní rehabilitaci u imobilních klientů. U zdravotně postižených a seniorů se rozhodla zůstat a svými odbornými znalostmi a zkušenostmi, kreativitou, vstřícností a obětavostí velmi přispěla k rozvoji jak nabízených sociálních služeb, tak pracovních příležitostí pro zdravotně postižené pocházející z Novopackého a přilehlých regionů.

Založila chráněné dílny, kterými za dobu jejich fungování prošly desítky lidí se zdravotním postižením, kteří se díky této možnosti mohli zařadit do pracovního procesu. Následně stála u rozjezdu všech registrovaných sociálních služeb, které sdružení svým klientům nabízí. Ať už se jedná o sociální rehabilitaci či denní stacionář. V posledních letech se věnovala kromě řízení nově zrekonstruovaného objektu Centra bez bariér a v něm provozovaných chráněných dílen také rozvoji půjčovny kompenzačních pomůcek a s ním souvisejícímu sociálnímu poradenství. Za poslední roky, kdy provoz půjčovny řídila, se jí podařilo tuto službu výrazně rozvinout a pomoci tak desítkám klientů nejenom z Novopackého regionu.