Život bez bariér slaví 10 let - setkání s partnery

Co znamená 10 let existence neziskové organizace? Pro občanské sdružení Život bez bariér je to: poskytnutí sociálních a doplňkových služeb pro stovky zdravotně postižených; zajištění pracovního uplatnění pro stovky lidí jak s handicapem tak bez něj; zhodnocení movitého i nemovitého majetku o více než 70 mil. Kč; zorganizování kulturních, sportovních a společenských akcí pro tisíce lidí z řad veřejnosti; navázání spolupráce a partnerství nejen v ČR; realizace mnoha projektů zaměřených na rozvoj činností podle potřeb handicapovaných.

Pro nás osobně coby zakladatele sdružení je to impuls na chvíli se zastavit, nostalgicky pročíst diáře od roku 2004 a zavzpomínat na všechny ty chvíle, kde dny plné štěstí a očekávání střídaly bezesné noci a hodiny beznaděje, zážitky, které bychom nejraději vymazali z paměti, a naopak pocity, kdy nám bylo nezapomenutelně dobře. Nelitujeme. Jsme za to vše rádi a nic z toho bychom neměnili.

Je však důležité připomenout, že sdružení by neexistovalo a nerozvíjelo se bez pomoci a spolupráce mnoha partnerů, donorů a přispěvatelů. Proto uspořádalo sdružení v pátek, 14.2.2014, setkání pro ty, kteří sdružení po celou dobu existence podporovali a podporují jak materiálně, tak finančně a kteří nás prostě drží nad vodou. Pro všechny ze Života bez bariér bylo nezapomenutelným zážitkem vidět v našem Centru bez bariér v Nové Pace tuto „ŽBB rodinu“ pohromadě a mít možnost všem ze srdce poděkovat.

Jitka Fučíková, zmocněnec Života bez bariér, o.s.

.Život bez bariér děkuje za krásné fotografie p. Romanu Pokornému.

Článek o setkání zveřejněný 17. února v Jičínském deníku si můžete přečíst zde.